English | Русский             
               Партньори:
 
               Карта:
КРАЙМОРИЕ
 

Крайморие с основание може да се нарече пристан на бежанци от Източна Тракия, заселили се тук след прогонването им от родните места / Дая Кадън, Тарфа, Дели Юнус, Чинакча / останали в пределите на днешна Турция, в резултат на Ньойският мирен договор след Първата световна война от 1919 год. Местото не е избрано случайно.

Град Бургас е близо, близо е и Мандренското езеро и морето. В тази местност се намира и чифлика "Кафка", собственост някога на богат турчин, закупен по-късно от Тодор Тодоров - известен политик и премиер на България. Прехраната си в първите години хората осигуряват главно от земеделие и риболов, а по-късно и чрез работа в заводите и промишлените предприятия в Бургас, както и в каменоломните.

През последните деситилетия Крайморие се утвърждава като привлекателно място за развитие на вътрешен и международен туризъм. Туристическо селище Крайморие е разположено 10 км на юг от гр. Бургас. Има удобни и красиви плажове с бистра морска вода. Плажната ивица, застлана с чист златист пясък и спокойно море с равномерно полегато дъно създава добри условия за плаж, плуване и игри, Северно от Крайморие се е намирала средновековната крепост "Форос", която се счита за предшественик на гр. Бургас, а на изток в морето е единственият по големина остров в Черно море - "Света Анастасия" където е изградена музейна експозиция, показваща културно историческо наследство от южното Черноморие. Островът е достъпен за туристи чрез параходна връзка от гр. Бургас или Крайморие.

Тук Вие можете да посетите природната местност "Пода". "Пода" е обявена за защитена местност през 1989 г . и е предоставена за стопанисване на Българското Дружество за Защита на Птиците ( БДЗП ). В нея се намира единствената по Черноморското ни крайбрежие смесена колония на бялата лопатарка, блестящия ибис, нощната -, червената -, гривестата -, малката бяла - и сивата чапла. Международната й значимост за птиците я определя като Орнитологично важно място и Рамсарска територия.

В туристическо селище Крайморие има отлично уредени ресторанти, дискотеки, кафе-сладкарница, магазини за сувенири, хранителни стори, плодове и зеленчуци, павилиони бира-скара, фитнес и интернет зали. Всичко това дава възможност за приятно прекарване на краткотраен отдих и за летуване. До туристическо селище Крайморие има постоянен градски транспорт.

 
     Контакти:
  България
8000 Бургас
Крайморие
ул. Христо Арнаудов 9

Тел: +359 895 634 001
Тел: +359 56 890 500
Факс: +359 56 890 500

e-Mail: LagunaHotel@abv.bg
Име:
e-Mail:
Съобщение: